Veikkailin ennen kauden alkua tämän kesän superpesiksen osalta tässä blogissani, miten runkosarja päättyy. Tietämys seuraajana, jolla ei ole omaa pelaajataustaa, voi olla mitä on, mutta silti löin pääni pensaaseen ja halusin esittää julkisen arvion asiasta. Nyt on aika itseään kohtaan kriittisenä ihmisenä katsoa, miltä tällä hetkellä näyttää tilanne. Suluissa on kerrottu joukkueen sijoitus suhteessa siihen, mitä itse veikkasin. Tässä bloggauksessa esiintyvät niin miesten kuin naisten sarjojenkin tilanne.

Tämän hetken sarjatilanne alla olevan linkin alla. Naisten puolella esitin veikkaukseni 7. toukokuuta kuluvaa vuotta. Naisten puolella otteluita runkosarjassa on käyty yksitosita lukuunottamatta Turku-Pesistä ja Lappeenrannan Pesä Ysejä, joilla pelattujen otteluiden sarake näyttää tällä hetkellä kymmentä.

Keväällä esittämääni veikkausta kokonaisuutena voi tarkastella täältä.

Lapuan Virkiä (+1)
Porin Pesäkarhut (-1)
Kempeleen Kiri (+6)
Rauman Lukko (0)
Lappeenrannan Pesä Ysit (-2)
Jyväskylän Kirittäret (+1)
Vuokatin Veto (0)
Vipattaret (+2)
Mansen Räpsä (-3)
Viinijärven Urheilijat (-1)
Turku-Pesis (+1)
Roihu-Pesis (-1)

Näin ollen vain kaksi joukkuetta eli Rauman Lukon ja Vuokatin Vedon olen veikannut oikein. Kärkikaksikon tilanne selittyy juoksuerolla. Kempeleen Kiri on pelannut yllättävän vahvan alkukauden. Alisuorittajia omaan veikkaukseeni nähden selkeästi on vain Mansen Räpsä. Kärkikaksikko on odotetusti karannut muilta, sijat 3-9 ovat todella tasaiset tällä hetkellä. Vain Roihu-Pesis näyttää tässä vaiheessa tippuvan selvästi muiden vauhdista.

Itä-Länttä silmällä pitäen ottelu näyttäisi olevan selkeästi lännen. Tilanne voi silti olla toinen, kun joukkueet nimetään ja nähdään, miten ryhmät hitsautuvat yhteen.

Miesten puolella lähdin tietoisesti hakemaan veikkauksessani joitakin yllätyksiä. Joitakin on tullutkin, mutta viime vuodet hallinnut kärkikaksikko Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto ovat hiukan karanneet tässä vaiheessa, joka on kieltämättä lajin kannalta ikävä asia, mutta joukkueet ovat myös tällä hetkellä kärjessä poikien superpesiksessäkin omissa lohkoissaan. Joten tulevaisuus seuroilla lienee molemmilla jatkossakin hyvällä malilla. Molempien nuorten joukkueissahan pelaa sellaisia pelaajia jo nyt, jotka ovat vastuullisessa roolissa miestenkin joukkueessa. Oma veikkaukseni on päivätty 16.5. ja se on täällä.

Molemmilla kärkikaksikon joukkueilla on yksi tappo niskassaan, kun sarjassa on pelattu yksitoista ottelua. Jymy hävisi yllättäen tämän hetken sarjan jumbolle eli Kankaanpään Mailalle. Vimpelin Veto sitä vastoin hävisi kärkiottelunsa juuri Jymylle. Molemmat joukkueet ovat ainoana tehneet yli sata juoksua toistaiseksi. Päästettyjen juoksujen tilanteessa joukkueilla on eroa enemmän kuin sarjassa näyttävä yksi piste.

Sotkamo on päästänyt ottelua kohden vain 2,4 juoksua ja Vimpeli 4,3. Eniten päästettyjä juoksuja on avaralla kotikentällään pelaavalla Hyvinkään Tahkolla, joka järjestää heinäkuun 12.-13.7. perinteisen Itä-Länsi -tapahtuman. Selkeitä pettymyksiä ovat olleet molemmat Pohjois-Karjalan joukkueet, kun taas Seinäjoen JymyJussit ovat fuusioseurana saaneet heti pelijyvästä kiinni. Näin ollen idän joukkueella tulee olemaan varmasti kova näyttämisen halu arvo-ottelussa.

Sotkamon Jymy (0)
Vimpelin Veto (+2)
Pattijoen Urheilijat (+4)
Koskenkorvan Urheilijat (+1)
Seinäjoen JymyJussit (+5)
Joensuun Maila (-4)
Hyvinkään Tahko (-4)
Kouvolan Pallonlyöjät (+4)
Kiteen Pallo-90 (-3)
Jyväskylän Kiri (0)
Alajärven Ankkurit (-3)
Kankaanpään Maila (-1)

Miesten puolella veikkasin myös näin ollen vain kaksi tällä hetkellä oikein eli Sotkamon Jymyn ja Jyväskylän Kirin. Monen joukkueen kohdalla sijoitus heittää tällä hetkellä paljonkin, mutta miehissäkin näyttää taaiselta sijat 3-8 sekä 9-12. Saa nähdä, kirjoitanko juhannustauolla mitään. Mahdollisesti jotain, vielä on hieman auki sisältö puoli. Itä-Länsi -joukkueiden veikkaaminen viehättäisi jossain määrin, mutta paikan päällä nähtyjä otteluita on aika vähän, joten se saattaa jäädä, vaikka tilastoja lukevana sekin kiehtoo jossain määrin. Toisaalta voihan ne otteluparit ainakin julkaista valintakierrosten osalta, jos ne julkaistaan tauon aikana.