Ensimmäisen vuoroparin ollessa takana tilanne on tasan, nollilla. Pelaajien toiminnasta huokuu motivaatio, lisäksi tietty ilo on haastatteluista havaittavissa. Kolmostilanteita avausvuorossa oli aloitusvuorossa lehdistöllä yksi, liiton joukkueella kaksi. Kaksi kentälle menoa on Joensuun Mailan Juha-Matti Sirviöllä, mutta Jyväskylän Kirin vaihtaja Hannu Kiukkosella sitä vastoin kaksi ykköspaloa.

Lehdistön joukkueen toinen vuoro päättyi neljännen lyöjän aikana. Liiton joukkueessahan Tuomas Tallbackan lisäksi on Alajärven Ankkureissa ykköspesistä neljä kautta pelannut Sotkamon Jymyn Aki Orava sekä Kankaanpään Mailan Teemu Isoketo. Liiton joukkue on rakennettu Etelä-Pohjanmaalla pelattavaan otteluun Vimpelin Vetoa miellyttäen, ehkä siksi, että pelinjohtajina toimii Vedon kaksikko vai mitä sanotte siitä, että Kouvolan Pallonlyöjien sotaratsu Matti Latvala (huomioi, että hän on kuitenkin Etelä-Pohjanmaalta lähtöisin) pelaa numerolla yhdeksän. Puolet ensimmäisestä jaksosta on takana, liitolla on kolme kolmostilannetta, lehdistön yhtä vastaan. Tuuliolot ykköspesisjoukkueen kotikentällä ovat varmasti jotain hämäystä myös aiheuttaneet.

Kolmannen alussa Lehdistö sai jo kolmostilanteita enemmän, tämän johdosta myös syntyi avausjuoksu, kun Kirin Juho Määttälä juoksi lujaa kotipesään Juha Niemen ykkösnäpyllä. Tasoittavalla Liitto  heräsi Lehdistön etumatkaan. KPL:n Sami Joukainen tasoitti keskipompulla Kankaanään Mailan Teemu Isokedon, seuraavassa lyönnissä keskisauma yllätti edelleen ulkokentän ja Sotkamon Jymyn Antti Hartikainen juoksi johtoon. Myöhemmin vielä Roope Korhonen löi 3-1 lukemat Pattijoen Urheilijoiden koppari Tuomas Jussilan edestä Vimpelin Vedon Henri Puputin tuomana. Avausjakso päättyi Lehdistön epävarmalta huokuvaan sisävuoroon.