Kymmenen joukkueen voimin starttaa tiistaina naisten superpesis. Etelä-Pohjanmaalta on Lapuan Virkiä, Peto-Jussit Seinäjoelta ja Ylihärmän Pesis-Junkkarit Kauhavalta. Länsirannikolta on Porin Pesäkarhut, Rauman Lukko ja Turku-Pesis. Itä-Suomea sarjassa edustavat Lappeenrannan Pesä Ysit, Siipettäret Siilinjärveltä ja Liperistä Viinijärven Urheilijat. Näiden lisäksi Keski-Suomessa on naispesiksen viime vuosien valtias ja tälle kaudellekin mielenkiintoisiin hankintoihin päätynyt Jyväskylän Kirittäret.

Sarja-avauksessa nähdään jo pari kiivasta paikallispeliä, kun Viinijärvelle vieraaksi saapuu Siipettäret. Turussa kotijoukkuetta vastaan tulee Pesäkarhut, joka on ennalta vahvasti menossa jälleen finaaliin haastamaan Kirittäriä. Raumalle maan halki matkustaa lappeenrantalaisjoukkue. Peto-Jussit menee Kirittärien vieraaksi ja noin puolen tunnin ajomatkalla selviää Ylihärmä, joka menee haastamaan viime vuosien parhaan naisjoukkueen Etelä-Pohjanmaalta eli Lapuan Virkiän.

Alla esittelyä hieman joukkueista:

Kirittäret: Kokenut joukkue on jälleen vahvin mestarisuosikki. Valmentajien ja pelinjohtajien yhteinen noin neljänkymmenen kauden tietotaito Superpesiksestä on jäätävää. Lisäksi joukkueessa on pelaajina sellaisia tähtiä kuin Kaisa Salmela, Tiina Tolonen ja Johanna Vikman sekä tulevaisuuden kirkkaita loistajia eli muun muassa Elina Mäki ja Emmi-Kaisa Raitio. Jos joukkue ei heti ole yhteishengeltä hyvä, sillä on siihen hyvin jälleen aikaa koko kesä. Tarvittavat pisteet joukkue kuitenkin nappaa joka tapauksessa runkosarjasta.

Viinijärvi: Pohjois-Karjalassa on Viinjärven Urheilijoiden otteessa uutta ilmettä, joukkue on saanut kokeneen Marko Hovin pelinjohtajaksi. Joukkue on harjoitusotteluissa osoittanut pirteitä otteita. Hovin monipuolinen pelaajatausta etenijänä ja kotiuttajana auttaa joukkuetta. Jokaiselle löytyy rooli ja omien vahvuuksien eteenpäin vieminen on varmasti tarkoin mietittyä. Avainpelaajia ovat Anni Kivimäki, Kati Nykänen ja Salla Pollari. Yksi syy omaan lajiherätykseen oli aikanaan Viinijärven Urheilijoiden silloisessa naisjoukkueessa.

Siipettäret: Joukkueen kotisivun ilme on raikastunut. Viime viikonloppuna Viinijärvellä joukkue hävisi ykköspesiksen Vuokatin Vedolle, tämä on myrskyvaroitus joukkueelle siitä, että sarjatasojen ero on pienempi kuin kuvitellaan. SiiPestä huokuu silti nuorta virtaa ja joukkueen saadessa hyvän alkukauden, se antaa virtaa kesän kuumiimpiin koitoksiin myös. Siilinjärven asemalle pelaajaliikenne on tuonut Oulusta Riikka Marttilan, Inka Pietilän ja Annastiina Ylitalon. Kuppikuntiin Siipettärissä ei ole missään nimessä varaa.

Pesä Ysit: Lappeenrantalaisjoukkueelta on aina odotettu kauden lopun lähestyessä venymistä. Sama pätee nytkin, joukkue on taas yhden vuoden bussissa kiertänyt enemmän maata kuin aiemmin. Tutut nimet Henna Kytösalmi ja Marjukka Urpelainen ovat edelleen seuran avainpelaajia. Näiden lisäksi joukkueeseen matkusti Etelä-Pohjanmaalta Anu Pulkkinen ja Piia Pulkkinen. Joukkue sai heistä pelaajat, joista Anu on pelannut aiemminkin Saimaan rannalla kotiotteluita.

Turku Pesis: Halliturnauksen finaalipaikka mairittelee. Viime kauden heinäkuu oli ruisrokkikaupungin ylpeydelle hyvä.  Runkosarjan kuutonen viime kaudella, kuuden pisteen etumatkalla seuraavaan, mutta viisitoista pistettä viitossijaan, se on merkki siitä, että paljon täytyy tehdä töitä, mikäli Aurajoen rannalla sarjassa aiotaan sijoitusta parantaa. Joukkueesta kannattaa huomioida Enni Lamppu ja Jatta Vuorinen.

Rauman Lukko: Raumalla pelataan tällä kaudella paljon pesäpalloa, jonka tarkoituksena on rakentaa pitkäjännitteisesti toimintaa. B-tyttöjä paljon sisältävä superpesisjoukkue voi kokea paljon yhdessä, mutta tulos on vielä kysymysmerkki. Susanna Kylä-Kause ja Enni Kylä-Kause eivät kahdestaan ratkaise otteluita joukkueen eduksi. Nopeat Elina Perkiömäki ja Miia Karppanen ovat yhtä lailla tärkeässä roolissa.

Porin Pesäkarhut: Hallikoitoksissa Pesäkarhut selättivät Kirittäret finaalissa juoksun turvin. Itseluottamus kantaa, mutta miten kauan ja minne asti? Tuo voitto oli joka tapauksessa henkisesti joukkueelle todella tärkeä.  Sarjan kovalyöntinen kopparipari Hanna Hirvikoski ja Carita Toiviainen ovat joukkueen kultatien jatkumiselle kesällä avainasemassa. Pitkäjännitteisesti rakennettu joukkue himoitsee syksyn pimeille illoille myös menestystä. Nyt siihen on mahdollisuus ja tartuttava. Viime kaudesta on varmasti paljon opittu.

Peto-Jussit: Nuori joukkue on virtaa täynnä varmasti. Niukka tappio hiljattain Lapuaa Virkiää vastaan ei varmasti harmita, kun kausi alkaa. Kokemusta joukkueessa edustavat Leena Sippola ja Veera Tuomikoski. Paljon oli lähtijöitä Peto-Jusseista, mutta tulijoitakin toki vastapainoksi. Näin ollen Lipottarista siirtyneet Sarita Heikkinen ja Jenna Rahikainen tietävät, että seurassa päävalmentajana toimiva Mikko Vainionpää varmasti vaatii. Vainionpään lajisydämessä on jotain suurta, mutta myös paljon kokemuksen tuomaa tietoa.

Lapuan Virkiä: Rautatietä Seinäjoelta pohjoiseen jatkaessa saapuu Lapualle, matkailijoille kenttä löytyy radan varresta. Jos Peto-Jussit hävisi niukasti Lapualle, hävisi Lapua yhden juoksun ottelun Kirittärille. Viime kauden pronssijoukkue on jälleen kokeneempi ja eteenpäin mennyt. Kokeneet Sirpa Pollari ja Tiia Pöntinen ovat mukana edelleen. Lisäksi Sanna Luoma ja Tanja Vehniäinen ovat tuttuja nimiä Pohjanmaalla, Vehniäinen kauempanakin. Nyt voisi puhua, että Virkiällä on koossa selkeästi roolitettu eli nykyaikaistettu porukka.

Ylihärmä: Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, on Kauhavalle kuntaliitoksen myötä vaihtanut Pesis-Junkkarit. Kuntaliitos toki tuli jo vuonna 2009 voimaan. Joukkueessa kävi muutosten puhuri, mutta puhelinsoittojen jälkeen joukkue löysi kovan luokan vahvistuksia niin Oulusta, Siilinjärveltä kuin Seinäjoelta. Oulusta tuli Marianne Reinikka,  Seinäjoelta Kirsi Ala-Lipasti, Jutta Korkiamäki ja Sanni Vainio-Hynnilä ja Siilinjärveltä Titta Liuski. Jokaisen kohdalla voidaan myös puhua täsmähankinnoista. Viime kauden kymmenes sija ei tule toistumaan.