Lappeenrannan Pesä Ysit jatkoi pirteää peliä kotiareenallaan, kun kärkijoukkue Jyväskylän Kirittäret saapui vieraaksi. Kotijoukkue meni jo avausjaksolla 6-0 johtoon, kunnes vierailija heräsi taistelemaan jaksovoitosta. Lopulta Kirittäret voitti ottelun jaksoin 0-2 (7-10, 1-12). Kunnareita kiersi kotijoukkueen kapteeni Jenna Auvinen sekä vieraiden taistelun herättäjä Emma Nieminen, Aino-Kaisa Mantere sekä vielä kaudella 2014 Pesä Yseissä pelannut Viivi Kainlauri.

Vihdin Pallo piti hallitsevaa mestaria Lapuan Virkiää toisella jaksolla ahtaalla, mutta ei onnistunut kartuttamaan pistesaalistaan. Virkiä vei lopulta ottelun jaksoin 0-2 (1-9, 3-4). Virkiälle kunnarin pamautti vahvan ottelun pelannut Carita Toiviainen, jonka saldo oli kunnarin lisäksi kuusi tuotua juoksua sekä kolmetoista kärkilyöntiä.

Viinijärven Urheilijat taisteli urhoollisesti entisen lukkarinsa Niina Härkösen nykyistä joukkuetta Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan, mutta taistelusta kolme pistettä sai silti vierailija Maila-Jussit jaksoin 0-2 (4-5, 2-5). Maila-Jusseille kunnarin tehtaili Marjaana Keltto. Lisäksi Pirita Kärnä löi ottelussa neljä juoksua. Viinijärveläisten tehokkain oli lukkari Senni Sallinen, joka löi kolme ja toi yhden juoksun.

Playoff-viivalla käydään kahdeksannesta sijasta vielä runkosarjan viimeisille kierroksille jännitettävää. Tänään yksi tärkeä koitos tämän taistelun kannalta käytiin Kempeleessä, kun Kempeleen Kiri kohtasi sarjanousija Kajaanin Pallokerhon. Kotijoukkue voitti lopulta ottelun jaksoin 2-1 (7-3, 1-2, 0-0, 3-1). Kunnarista vastasi vieraiden Krista Fomin.

Supervuoro tavoitti kotijoukkueen pelinjohtaja Sami Lassilan pieneen jutusteluhetkeen.

Tärkeä voitto playoff-viivan kannalta. Millainen ottelu tänään käytiin?
- Voittoon pitää olla tyytyväinen. Ilme ja draivi oli alussa hyvä. Toinen jakso meni odotellessa. Superissa meillä oli heikko sisävuoro. Vastustaja rakensi omassa sisävuorossaan palottoman ajon, joka me selvitettiin ja kotiutuskisassa oli jälleen hyvä ilme.

Onko joukkueenne sapluuna vähitellen löytymässä?
- Kyllä se pikkuhiljaa on muotoutunut. Pystymme pyörittämään kokoonpanoa ja pieniä muutoksia voidaan tehdä vastustajan mukaan.

Perjantaina teille vieraaksi saapuu viime aikoina pirteästi pelannut Seinäjoen Maila-Jussit, keitä pelaajia suosittelet yleisön tarkkailevan niin heiltä kuin teiltä?
-
Luvassa on hyvien lukkareiden kaksintaistelu: Vastustajalta Niina Härkönen ja meiltä Linda Kukkohovi. Lisäksi seinäjokelaisten Piritta Kärnä on ollut viime aikoina hyvässä lyöntivireessä.

Miten kuvailisit oman joukkueesi vahvuuksia tällä hetkellä?
-
Uskomme vahvasti omaan tekemiseen, ykköskärjen juoksuvoima alkaa näkymään, vaihtolyöntipeli rullaa mukavasti ja kolmostilanteita olemme saaneet viime aikoina ilahduttavasti. Lapuan Virkiää vastaan kolmetoista, Jyväskylän Kirittäriä vastaan neljätoista ja tänään kahdeksantoista.

Toinen erityisen tärkeä kamppailu käytiin Tampereella Manse PP:n ja Rauman Lukon välillä. Joukkueet kamppailevat tällä hetkellä keskenään kuumeisesti runkosarjan kolmossijasta.  Kotijoukkue oli tällä kertaa väkevämpi jaksoin 1-0 (3-1, 3-3). Tänään neljä juoksua Manse PP:lle löi Susanna Kylä-Kause. Vieraiden juoksuista kaksi toi Niina Jokinen. Kummankin joukkueen vahvuuksina on ollut läpi kauden tasainen joukkue ja etenkin Manse PP on pelannut erityisen vakuuttavaa ulkopeliä koko kauden. Joukkue on antanut vastustajan tehdä kuudessatoista ottelussa vain kolmekymmentäviisi juoksua.

Supervuoro tavoitti tämän iltaisen ottelun jälkeen Manse PP:n viuhkavelhon Jarkko Pokelan.

Olette pelanneet loistavaa ulkopeliä läpi kauiden, minkä näet tähän selityksenä?
- Hyvät pelaajat ovat hyvillä paikoilla. Runko on ollut jo pitkään sama. Tiedämme, miten vastustaja pelaa. Yhtään kantoa emme jätä kääntämättä. Joukkueemme heittovoima on sarjan parasta, lisäksi Jatta Vuorinen ja Nina Taipale ovat ulkopelipaikoillaan maan parhaita varmasti.

Vieläkö ulkopeliin on loppukaudeksi uusia jippoja mietittynä?
- Ei taida enää paljoa olla, playoff-peleissä saattaa ehkä olla uusia takatilannekuvioita, joita on myös harjoiteltu.

Tänään tuli tiukka voitto Rauman Lukosta, jonka kanssa taistelette runkosarjan kolmannesta sijasta. Mitä matsista jäi tänään mieleen?
- Sekava peli oli molemmilta. Kumpikaan tuskin oli täysin tyytyväinen. Pinnat olivat kuitenkin tarpeeseen.

Mikä ovat joukkueesi tavoite tälle kaudelle?
- Mitalista ollaan alusta asti lähdetty pelaamaan, yhtään peliä emme halua hävitä.