Vimpelin Vedon ja Joensuun Mailan kolmannessa välierässä sunnuntaina kotijoukkue ViVellä oli finaalipaikka jo katkolla, mutta joensuulaiset hakivat vierasvoiton ja näin ollen joukkueet jatkavat taistelua finaalipaikasta huomenna tiistaina Joensuussa viideltä. Vieraiden nimivahvat lyöjäjokerit Sami Joukainen ja Juha Niemi olivat miehet paikallaan ja takoivat joukkueen kaikki juoksut 0-2 (0-2, 2-3) päättyneessä koitoksessa, kun vieraat tylsytti kotijoukkueen Janne Mäkelän kotiutukset yhteen kuudesta yrityksestä ja toiselle lyöjätykille Mikko Rantalahdelle ei tullut lainkaan kotiutusyrityksiä. Kolmostilanteet menivät vieraille 9-12. Ykköspalkinnon vimpeliläisistä sai Sami Haapakoski ja kakkospalkinnon Antti Kuusisto. Vieraiden paras oli Aleksi Rautiainen ja kakkospalkittu Juha Niemi. Vimpeli johtaa otteluvoitoin 2-1.

Supervuoro tavoitti Kiteen Pallo-90:n pelinjohtaja Sami Purmosen ennustamaan, miten sarjan käy tästä eteenpäin.

Sami Purmonen: Jos Joman ulkopeli pitää = kohti tulevat pallot kiinni, voittaa Joma. Huuskonen on ollut todella epävarma sarjan ajan. Isoketo tekee liian paljon virheitä=syö Vive sisäpeliä. Jomalla läpilyönnin uhka suurempi (jokerit eli Sami Joukainen ja Juha Niemi, Tuomas Jussila, Aleksi Rautiainen, Jonne Kemppainen sekä Henri Litmanen). Painotan Isokedon merkitystä, todellinenr riskipommi ykköskeulassa. Kannattaisi laittaa vasta Puputin tai kakkoskeulan eteen.

Miesten karsinnoissa niin ikään sunnuntaina Kankaanpään Maila hävisi Kempeleen Kirille jaksoin 0-2 (0-2, 1-5). Otteluvoitot 2-1 KaMa:lle, kolmella voitolla pelataan ensi kesänä superpesistä.

Supervuoro tavoitti Kempeleen Kirin kasvatin, nykyisen KPL:n lyöjäjokerin Ossi Meriläisen ennustamaan tämän sarjan tulevaisuutta:

Ossi Meriläinen: Minun mielestä mahdollisuudet ovat erittäin hyvät vielä.  KeKi oli ensimmäisissä kahessa pelissä niskan päällä yksittäiset jaksot, mutta ei pystynyt kääntämään voitoiksi niitä. Ulkopeli kestää kylä hyvin, niin jos KeKi saa kotiuttamiseen torstaina ja sitten myöhemmin lauantaina tehoja niin nousu voi olla aika lähellä. Kankaanpäällä on kaikki paineet siinä sarjassa ja ei varmasti ole helppoa torstaina mennä Kempeleeseen, kun sunnuntaina oli mahdollisuus jo varmistaa sarjapaikka ja katkaista sarja.

Ketkä ovat avainpelaajia mielestäsi puolin ja toisin, millaisissa tehtävissä he ovat?

Ossi Meriläinen: Sen verran on ollut niukkajuoksuinen ottelusarja, että kotiuttamiseen taitaa tämä sarja ratketa. KaMalla Jukka Lankisen pitää pystyä lyömään juoksuja ja nuorelle joukkueelle tärkeätä olisi se avausjuoksun lyöminen, millä saisivat päätä auki. KeKillä puolestaan Tommi Nissisen pitäisi onnistua lyömään ainakin juoksu tai pari jaksoon jolloin KeKi alkaisi olla ottelusarjassa jo erittäin vahvoilla.

Jyväskylän Kiri varmisti sunnuntaina ensi kesäksi myös superpesispaikan, kun joukkue voitti Imatran Pallo-Veikot Imatran Linnalassa jaksoin 0-2 (3-7, 1-3).

Naisten välierissä Jyväskylän Kirittäret otti kolmannen voittonssa Kempeleen Kiristä jaksoin 2-0 (1-0, 3-0) ja eteni Lapuan Virkiän haasteeksi finaaliin. Kempeleen Kiri sitä vastoin pelaa pronssista Porin Pesäkarhuja vastaan. Kirittärien parhaana palkittiin Johanna Vikman ja kakkospalkinnolla Tiina Tolonen. KeKi:n paras oli Milla Haapalainen ja kakkospalkittu Anu Pulkkinen.

Helsinkiläisen Roihu-Pesiksen superpesisputki päättyi eilen sunnuntaina tällä kertaa kahteen vuoteen, kun Seinäjoelta Jussittaret nousi superpesikseen. Vierailija voitti viimeisen karsintaottelun tiukasti jaksoin 0-2 (0-2, 1-2).

Jussittarien nousijajoukkueessa pelasivat: Niina Adler, Taru Finnilä, Noora Harju, Suvi Huhtanen, Elisa Järvenpää, Marjaana Keltto, Anni Laakso, Emmi Laine, Jonna Ojanen, Sanja-Maria Olli, Laura Rajahalme, Anuliisa Rautakorpi, Kaisaleena Rautakorpi, Iida Seppälä, Paula Siuruainen ja Krista Tyynelä. 

Supervuoroblogi onnittelee Jussittaria ensi kesän superpesispaikasta.